Οι μορφολογικές ιδαιτερότητες του μπάνιου επέβαλαν την κατασκευή κτιστής ντουζιέρας με καθαρή διάσταση 85 x 80 cm. Ο χώρος της ντουζιέρας οριοθετήθηκε με πεζούλι ύψους το πολύ 5 cm, επάνω στο οποίο προσαρμόστηκε διαχωριστικό κρύσταλλο ασφαλείας με πάχος 8 mm. Για την καλύτερη χρήση του χώρου της ντουζιέρας επιλέχθηκε και τοποθετήθηκε η στήλη Υδρομασάζ Style με διάσταση 20 x 120 cm. Πλεονέκτημα της συγκεκριμένης στήλης είναι το ότι για την αγκατάσταση της απαιτούνται παροχές ζεστου-κρύου οι οποίες μπορούν να εχουν μεταξύ τους απόσταση 16 cm. Αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά σε περίπτωση αντικατάστασης με μία απλή βρύση δεν θα υπάρξει πρόβλημα προσαρμογής στις ίδιες παροχές.
Ακριβώς δίπλα στην ντουζιέρα και κάτω από το παράθυρο επιλέχθηκε κρεμαστή λεκάνη ΝΕΚ με εντοιχισμένο καζάνι Siamp Verso TD το οποίο συνοδεύεται από χρωμέ γυαλιστερή πλακέτα ελέγχου. Η χρήση τέτοιας κατασκευής επιβάλλεται στον συγκεκριμένο χώρο για υψηλότερη χρηστικότητα αλλά και λειτουργικότητα. Ο κυριότερος λόγος είναι η ευκολία στον καθαρισμό κάτω από την λεκάνη και η αποφυγή συγκέντρωσης υγρασίας στα επικίνδυνα σημεία.
Οι περιορισμένες διαστάσεις του μπάνιου επέβαλλαν την όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλευση του χώρου. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η κατασκευή προεξοχής με μήκος 40 cm η οποία οριοθετεί την ντουζιέρα και συγχρόνως εφάπτεται με κτιστό πάγκο, επάνω στον οποίο τοποθετήθηκε ο επιτραπέζιος νιπτήρας Kylis 63 x 46 cm σε συνδυασμό με την επίτοιχη μπαταρία νιπτήρα LaTorre Tech 12200.
Οι δύο ανοιγόμενες πορτες με κρύσταλλο αμμοβολής κάτω από τον πάγκο περιορίζουν τον αποθηκευτικό χώρο χωρίς να ενοχλούν αισθητικά τονβ περιβάλλοντα χώρο του μπάνιου.

Κάτοψη μπάνιου

κτιστή ντουζιέρα με διαχωριστικό από κρύσταλλο

Σχέδια μπάνιου με πλακάκια από την σειρά Varna 20x25cm

Κτιστός πάγκος νιπτήρα

Απεικόνιση οροφής μπάνιου

ΣΧΕΔΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ